Monica Berg blant verdens åtte beste

Det ble finalist- men ikke pallplass på Monica Berg. Hun er likevel blant verdens åtte beste bartendere.

Gjennom deltakelsen i bartenderkonkurransen World Class 2013 har Monica Berg etablert seg helt i verdensteten. Selv om hun var blant favorittene, og kom som en av åtte til finalen, holdt det ikke til topplassering. Den gikk til spanske David Rios. 

En av to kvinner

Monica var for øvrig én av to gjenstående kvinnelige bartendere i finalen.

– Jeg er veldig fornøyd med å ende som en av de åtte siste finalistene. Det at jeg har klart å hevde meg helt i toppen blant noen av verdens beste bartendere er egentlig helt utrolig. Denne uken har ikke vært noe feriecruise for meg. Det har vært noen ganske tøffe dager ombord, men turen har vært helt fantastisk. Nå er jeg bare veldig stolt, og veldig sliten, sier Monica.

LES MER: Vant delfinalen

Etter et ukelangt luksus-cruise endte til slutt World Class 2013 i Barcelona. Konkurransen som arrangeres for femte år på rad samler blant annet ledende Industriguruer, trendsettere og flere internasjonale kjendiser.

Kreative innslag

Høydepunkter fra konkurransen inkluderer blant annet karboniserte cocktails, drinker smaksatt gjennomkaffe-infusjon, en spesiallaget blåmuggost-gin, og eksploderende smaksballonger.

LES MER: World Class 2012

Deltakerne har blitt testet i en rekke utfordringer. Blant annet en «speak-easy»-konkurranse, inspirert av forbudstiden i USA, der deltakerne måtte komme opp med kreative måter å kamuflere drinkene sine på. Resultatet var alt fra avis-innpakkede brennevinsflasker til drinker servert i uthulte bøker.

Foto: Ian Gavan -Getty Images

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen