Bransje
Nytt destilleri kupper spritguru

Nytt destilleri kupper spritguru

Stig Bareksten forlater Det Norske Brenneri i Grimstad for å utvikle mikrobrenneri og håndlagde spritprodukter i Bergen.
Redaksjonen
30 Oktober 2015 - 18:27

Stig Bareksten blir utvikler, sjefsdestillatør og medeier i mikrobrenneriet OSS CRAFT Distillery i Bergen.

- Vi har sikret oss kanskje verdens beste brennevinsdestillatør av håndlaget sprit, sier daglig leder Steinar Knutsen. Knutsen var også stifteren av 7 Fjell Bryggeri  i Bergen, samt Northern & Co., og Voss Fellesbryggeri. Det siste sammen med vossingen Arne Hjeltnes. 

Stig Bareksten slutter i Det Norske Brenneri som han var med å etablere i 2011 sammen med tidligere Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik. Sammen med Puntervold har de utviklet en serie akevitter under navnet Arvesølvet, Norges første whisky Audny, og nå sist en fatlagret gin og en gin som kommer på markedet i november. 

Kunne ikke si nei

- Jeg kunne ikke si nei til denne muligheten. OSS CRAFT Distillery har et vanvittig ambisjonsnivå og har allerede utviklet produkter som er kvalitetsmessig helt enestående, sier Bareksten.

43-åringen er lidenskapelig opptatt av de ulike variantene innen brennevin. De siste årene har han nærmest levd et gründerliv med ansvar for produktutvikling, markedsføring og distribusjon av de håndlagde produktene til Det Norske Brenneri.

Bare være kreativ

- Nå skal jeg bare konsentrere meg om det kreative, være utvikler og destillatør. De siste årene har det skjedd en revolusjon innen bryggeribransjen, hvor mikrobryggerier har tatt en stadig større andel av øl-markedet. Denne trenden vil vi også se for fullt innen brennevin. Folk etterspør håndarbeid basert på genuine oppskrifter og ikke minst at gode og ekte historier kan knyttes til produktene, sier han entusiastisk. 

Galskap

Den nye sjefsdestillatøren er bergenser, men har bodd utenbys de siste 20 årene. At Bergen skal bli en internasjonal utskytningsrampe for en serie ulike og håndlagde brennevinsserier, var en fristelse Bareksten ikke kunne motstå.

- Fordi dette er den ultimate kombinasjonen av galskap og patrioisme. Dette er noe jeg tror på.  Samtidig er det rigget opp en profesjonell struktur i virksomheten. Jeg skal lage verdens beste brennevin, det er det enkle og lidenskapelige mandatet. Og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Bareksten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her