Eksklusiv smaking av engelske viner
Foto: (Istock - kieferpix)
Vinsmaking i Oslo

Eksklusiv smaking av engelske viner

Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.
13 Oktober 2025 - 09:01

Vi har gleden av å invitere deg til å smake deilige engelske viner den 24. november på Handelens hus. Denne vinsmakingen har vært etterspurt av mange, så nå gjelder det å sikre seg plass. Du vil få servert 8 viner fra de kjente vinprodusentene Chapel Down, Simpsons Wine Estate,  Langham Wine Estate, Danbury Ridge Wine Estate , Hattingley Valley Wines og Nyetimber. Komplett liste over vinene står nederst i saken!

Engelske viner har inntatt Norge med storm og nordmenn drikker mer engelsk vin enn noen andre land i verden. Engelsk musserende har skyhøy kvalitet, og blir ofte sammenlignet med champagne, men det er ikke bare boblene som imponerer. De viktigste druene er chardonnay, pinot noir og pinot meunier, som nå modner godt i England takket være klimaendringer. Engelske viner er spesielt karakteristiske på grunn av det kalkrike jordsmonnet og den høye syren. Resultatet er viner som passer perfekt til norsk tradisjonsmat, fra fisk og skalldyr til pinnekjøtt og ribbe. Så her kan du altså få gode tips til hva du kan servere til julematen.

Vi er så heldige at det er en førsteklasses lærer som skal guide deg gjennom kvelden, Master of Wine Sebastian Bredal. Sebastian er portfolio director hos Symposium Wines, et vinimportselskap han selv startet i 2009. Han er en av rundt 400 i verden som kan titulere seg som Master of Wine; den vinutdannelsen i verden med høyest anseelse.

Master of Wine, Sebastian Bredal guider deg gjennom kvelden. Foto:

Midt i hjertet av Oslo, i flotte omgivelser på Karl Johans gate, ligger Handelen Hus. Et historisk sted hvor fortidens visjoner møter nåtidens behov. I det som en gang var hjemmet til forretningsmannen, Thorvald Meyer. Det var i disse elegante rommene Meyer bodde med utsyn over hovedstadens pulserende byliv. I dag bærer lokalene fortsatt preg av hans sans for kvalitet, originale detaljer og atmosfære med historisk sys. Les mer om Handelens Hus her

Foto: Handelens Hus

Bli med på denne sjeldne muligheten til å smake deilige engelske viner sammen med venner, kollegaer eller noen du er glad i. Dette er en etterspurt smaking, så vær rask med å sikre deg billetter. Er dere over 10 personer? Ta kontakt med kurs@aperitif.no for rabattert pris.

1.png [41.91 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her