Bransje
Oslo-restauranter hjelper asylsøkere

Oslo-restauranter hjelper asylsøkere

Flyktningkrisen på Politiets Utlendingsenhet på Tøyen blir litt mindre brutal takket være en kollektiv innsats fra Oslos restauranter.
Aase E. Jacobsen
04 September 2015 - 20:20

Det er blitt fraktet mat fra restaurantene Mona Lisa, Peloton, Lille Persille & Pizzeria La Pietra, og i dag er det tostjerners mat fra Maaemo som blir servert sultne og slitne flyktninger.

Det var Jan Vardøen som via Facebook oppfordret kokkekolleger til å bidra med mat til hjelpeaksjonen Refugees Welcome to Norway i forrige uke. Aksjonen bygger videre arbeidet det kunstnergruppen Annex satt i gang i sommer. Da ryktene om at asylsøkere ble avspist med tørt knekkebrød og vann mens de i dagevis ventet på å bli registrert hos Politiets Utlendingsenhet på Tøyen, strømmet det på med frivillige som hadde med seg mat, tepper og klær. Flyktningestrømmen har ikke tatt av, heller tvert om, men ressursene til Politiet er hele tiden i underskudd.

Per nå har restaurantbransjen i Oslo samlet seg om en plan fram til 17. september. Fra i morgen og utover kommer menyen fra Pernilles Kjøkken, Mother India, Kokk coop, Peppes Pizza, Ilegal Burger, Spuntino, Døgnvill Bar & Burger, Rause Petter, Villa Vest, Nighthawk Dine, Gurdwara Oslo/Unge Sikher, Villa Paradiso, Kampen Bistro, Hernant Wason med venner, Barrio, Cafe Sara, Indi Spice.

Refugees Welcome to Norway har i skrivende stund over 13.000 medlemmer via Facebook. Et tall som øker for hvert minutt.

Administrator Bianca Boege takker «alle som har vært med på å servere mat, dele ut klær og leker og være generelt reale medmennesker». Hun oppfordrer samtidig de som ikke kan stille opp personlig til å sende pengebidrag til Refugees Welcome to Norway. Kontonr. 9801.26.22120.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her