Dagens rett

Rippli - Sveitsisk kotelettpanne

I dag er det en sveitsisk spesialitet vi serverer til søndagsmiddagen.

Det er ikke bare her hjemme i Norge at vi liker koteletter, for dette er en av de store klassiske rettene i Sveits.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sveitsisk kotelettpanne

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g sommerkoteletter eller vanlige koteletter
1 ss margarin
100 g bacon i biter
2 løk, hakket
1 fedd hvitløk , hakket
300 g hodekål i strimler
200 g knollselleri (sellerirot) i biter
250 g gulrot i skiver
500 g potet i skiver
1 ts tørket timian
½ ts pepper
1 dl hvitvin
5 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
1 boks hermetiske tomater

Fremgangsmåte

Stek bacon, løk og hvitløk i en stekepanne og la det steke litt.

Tilsett kål, selleri, gulrot og poteter. Legg over et lokk og la det dampe til kålen er mør. Krydre med timian og pepper.

Legg kotelettene opp på grønnsakene og hell over vin og buljong. La det småkoke under lokk i ca. 1 time.

Ha i tomatene og la det koke i 10 minutter til.

Rippli betyr kotelettkam fra gris. I området rundt Bern, serveres rippli med bacon, bønner og poteter.
 
En sveitsisk pannerett med mye smak.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen