Dagens rett

Søndagsmiddagen lager seg (nesten) selv

Lag en stor gryte med hønsesuppe helt fra bunnen av. Det smaker helt fantastisk. Her er oppskriften.

Det er knapt noe som overgår det å komme hjem til et hus fylt av den liflige duften av en gryte som har godgjort seg noen timer. Denne suppa tar altså litt tid, men du blir rikelig belønnet. Og blir det rester til overs, kan de godt fryses ned.

Vi har også andre gode oppskrifter på hønsesuppe

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hønsesuppe med melboller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

1 kokt høne
1 løk, hakket 
2 fedd hvitløk, hakket 
2 gulrøtter i skiver
1 purre, i ringer
3 stilker stangselleri, hakket eller terninger av sellerirot
1 persillerot, hakket
1 grønn squash, hakket
10 hele pepperkorn
1 laurbærblad
½ ts tørket timian
4 ss makaroni
Melboller:
60 g smør
60 g hvetemel
1 egg
1 dl kokende vann
½ ts kardemomme
½ ts sukker

Fremgangsmåte

Rens den ferdig kokte høna for skinn og ben.

Kok opp hønsekraften  og ha i krydder, hakkede grønnsaker og makaroni.

Kok suppen til grønnsakene er møre og makaronien fortsatt har litt tyggemotstand - ca 7 minutter. Husk at melbollene skal koke med de siste fem minuttene.

Lag din egen hønsekraft - les mer her

Melboller:
Smelt smøret til melbollene i en kjele, rør inn melet og spe med kokende vann. Tilsett egget etter at kjelen er tatt av varmen.

Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast. Form små boller som slippes opp i suppa. La bollene koke i ca. 5 minutter.

Tilsett hønsekjøttet som er skåret i terninger til suppen. La det trekke noen minutter til det er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Lekre suppeoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen