Dagens rett

Steinbit med sprø skinke

I dag får du det beste fra sjø og land, i det vi serverer en lekker rett på steinbit og skinke.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Steinbit med sprø skinke

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g steinbitfilet
Salt og pepper
Olje og smør til steking

4 skiver spekeskinke

400 g persillerot
1 vaniljestang
1 dl fløte
1 ss mascarpone
Salt

1 rødbete
1 ss olivenolje
1 sitron
2 ss fløte
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha salt og pepper på fisken. Stek den 2-3 min på hver side i olje. Skru ned varmen og ha i en klatt med smør. La fisken trekke 3 min i smøret.

Kutt spekeskinke i tynne strimler. Stekes sprøtt i olje.

Skrell persillerot. Kutt i biter. Kok mør i vann. Sil av vannet og damp tørr. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Kjør persillerot med vaniljefrø, fløte og mascarpone til puré. Smak til med salt.

Kutt rødbete i små biter. Stekes myk i olje. Sil av olje og ha i saften av 1 sitron. Kok til sirupkonsistens og ha i fløte. Smak til med salt og pepper.

Anrett fisk på persillerotpuré. Hell over saus. Topp med sprø skinke.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen