Steinbit med sprø skinke
Inkognito

Steinbit med sprø skinke

Fremgangsmåte

Ha salt og pepper på fisken. Stek den 2-3 min på hver side i olje. Skru ned varmen og ha i en klatt med smør. La fisken trekke 3 min i smøret.

Kutt spekeskinke i tynne strimler. Stekes sprøtt i olje.

Skrell persillerot. Kutt i biter. Kok mør i vann. Sil av vannet og damp tørr. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Kjør persillerot med vaniljefrø, fløte og mascarpone til puré. Smak til med salt.

Kutt rødbete i små biter. Stekes myk i olje. Sil av olje og ha i saften av 1 sitron. Kok til sirupkonsistens og ha i fløte. Smak til med salt og pepper.

Anrett fisk på persillerotpuré. Hell over saus. Topp med sprø skinke.

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her