Tester

Norsk juleøl på polet 2017

Dette er de beste norske juleølene på polet

Dette er de beste norske juleølene på polet

Det er all grunn til å glede seg til jul, også når det er snakk om øl. Men du må altså på polet for å kjøpe det ekte juleølet.
Aase E. Jacobsen
17 November 2017 - 14:00

Og ikke bare at du må på polet, men du må faktisk gå for de rikeste og sterkeste ølene for å få full uttelling.

Klassikeren Ringnes Julebokk 2016  får med sine 9 alkoholprosenter selskap av Aja Julekvad med 10 enda mer potente prosenter i smakstoppen. Grim & Gryt Vinternatt har bare 8 prosent, men det er akkurat det dette ølet trenger for maksimal balanse.

Selv om 10 prosent høres mye ut for et øl, er det altså svært få viner som er så alkoholsvake. For ølene som topper årets liste er ikke bare de mørkeste og rikeste juleølene, de er i tillegg de mest balanserte. Og denne kombinasjonen er den vanskeligste delen av øvelsen som heter å brygge et godt og kraftig juleøl. Det kan lett bli for mye av både det ene og det andre og med smaker som spriker i alle retninger. Spesielt om ølet er brygget for kort tid før flasketapping. Eksempelvis er Lindheims 100 days of juleøl brygget i april, i god tid med andre ord, men dette superkonsentrerte ølet bør ideelt sett ligge minst ett år før det nytes. Det er rett og slett for ugjennomtrengelig i dag, men har altså utrolig mye å by på for den tålmodige.

Juleøl er i stor grad for den tålmodige, og den som klarer å stå imot fristelsen å drikke opp alt den første jula. Selvsagt finnes det mange juleøl med polstyrke og spesielt de med 5-6 prosent, som skal drikkes opp før nyttår, og som ikke blir så mye bedre med lagring.  

På de neste sidene finner du de norske juleølene listet etter poeng og fordelt på henholdsvis bestillingsutvalget og tilleggsutvalget

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her