Ukens kake

Heldig den som har bursdag denne uka

For denne kaken er utrolig saftig og god. Ikke tar den lag tid å bake heller.

Det som tar tid her er glasuren som skal stå å godgjøre seg noen timer. Det kan derfor være lurt å starte med den litt før. Kaken blir dessuten aller best om den også får stå litt etter montering. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

 Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Mokka fudge-kake

Antall porsjoner

10

Ingredienser

Kakebunn:
85 g smør
280 g sukker
3 egg
85 g smeltet mørk sjokolade
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ¼ dl melk
4 ts pulverkaffe
1 ¼ dl lettrømme

Glasur:
250 g smeltet sjokolade
75 g smeltet smør
2 ¼ dl espressokaffe
2 ts vaniljesukker

 

450 g melis

Fremgangsmåte

Glasur:
Bland sammen alle ingrediensene og pisk i et par minutter. Dekk skålen med plast og la den stå kjølig i 3-4 timer.

Kakebunn:
Pisk smør og 200 g av sukkeret lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene og tilsett en eggeplomme om gangen i smørblandingen. Tilsett deretter smeltet sjokolade, og vend inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, pulverkaffe, melk og rømme.

Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret og pisk til alt er stivt. Vend forsiktig inn i kakedeigen.

Fordel røren i to godt smurte 22 cm springformer og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter.

Montering:
Avkjøl kakene og del hver kakebunn i to lag. Fordel glasuren mellom alle lag og på toppen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen