Ukens vin
Det beste rødvinskjøpet i januar

Det beste rødvinskjøpet i januar

Denne portugiseren byr på svært mye vin for pengene.
Aase E. Jacobsen
17 Januar 2016 - 12:01

Lavradores de Feitoria Cheda 2014 er saftig og frisk med veldig god frukt, fine tanniner og god karakter fra vokststedet, som er Douro i Portugal. Et utmerket følge til de fleste retter med kjøtt, alt fra kylling til elg.

Og til alt overmål er den å finne som nyhet nå i januar i de fleste polutsalg.

Her kan du se hvilke andre nyheter som ble lansert i januar

Det er en vin som er skreddersydd for et av Vinmonopolets anbud. Siden ikke bare smak, men også pris er avgjørende for at et produkt vinner anbudet etter at polets smakspanel har sagt sitt, får slike anbudsviner ofte en lavere pris enn normal markedspris. Til glede for deg som forbruker. Så også i dette tilfellet.

Denne vinen er nemlig laget av råvarer som holder høyere kvalitet enn den «vanlige» røde fra dette populære kooperativet. Den ville trolig kostet rundt 150 kroner, så et godt tilbud med andre ord.

Dette er alle vinene som finnes fra dette kooperativet

Forskjellen til den rimeligste er at det bare er brukt druer med såkalt A-klassifisering som er høyeste av i alt seks kategorier i Douro.

Her kan du lære om hvordan vinmarkene er klassifisert

Dette er normalt druer som er reservert portvin beregnet på et langt liv i kjelleren. Men etterspørselen etter hetvin, heller ikke portvin, er hva den en gang var. Derfor lager produsentene i dag mer og mer bordvin.

Disse karene leder an i det nye Douro

Og denne kvinnen har minst like mye å si

Det er likevel begrensninger for hvor mye som kan gå til bordviner, rett og slett for at ikke portvinstradisjonen skal dø ut.

Kooperativet består av en mindre gruppe kvalitetsorienterte vinbønder.

 Men selv om den er laget av samme druetyper som brukes til portvin, er den ikke søt, og heller ikke for alkoholsterk. Derimot et ganske så klassisk uttrykk for området og likevel allerede drikkevennlig.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her