Ukens vin
Det beste rødvinskjøpet i januar

Det beste rødvinskjøpet i januar

Denne portugiseren byr på svært mye vin for pengene.
Aase E. Jacobsen
17 Januar 2016 - 13:01

Lavradores de Feitoria Cheda 2014 er saftig og frisk med veldig god frukt, fine tanniner og god karakter fra vokststedet, som er Douro i Portugal. Et utmerket følge til de fleste retter med kjøtt, alt fra kylling til elg.

Og til alt overmål er den å finne som nyhet nå i januar i de fleste polutsalg.

Her kan du se hvilke andre nyheter som ble lansert i januar

Det er en vin som er skreddersydd for et av Vinmonopolets anbud. Siden ikke bare smak, men også pris er avgjørende for at et produkt vinner anbudet etter at polets smakspanel har sagt sitt, får slike anbudsviner ofte en lavere pris enn normal markedspris. Til glede for deg som forbruker. Så også i dette tilfellet.

Denne vinen er nemlig laget av råvarer som holder høyere kvalitet enn den «vanlige» røde fra dette populære kooperativet. Den ville trolig kostet rundt 150 kroner, så et godt tilbud med andre ord.

Dette er alle vinene som finnes fra dette kooperativet

Forskjellen til den rimeligste er at det bare er brukt druer med såkalt A-klassifisering som er høyeste av i alt seks kategorier i Douro.

Her kan du lære om hvordan vinmarkene er klassifisert

Dette er normalt druer som er reservert portvin beregnet på et langt liv i kjelleren. Men etterspørselen etter hetvin, heller ikke portvin, er hva den en gang var. Derfor lager produsentene i dag mer og mer bordvin.

Disse karene leder an i det nye Douro

Og denne kvinnen har minst like mye å si

Det er likevel begrensninger for hvor mye som kan gå til bordviner, rett og slett for at ikke portvinstradisjonen skal dø ut.

Kooperativet består av en mindre gruppe kvalitetsorienterte vinbønder.

 Men selv om den er laget av samme druetyper som brukes til portvin, er den ikke søt, og heller ikke for alkoholsterk. Derimot et ganske så klassisk uttrykk for området og likevel allerede drikkevennlig.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet
Ukens kake

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet

Pannacotta er manges favoritt-dessert, med hvit sjokolade blant ingrediensene og marinerte jordbær på toppen smaker den himmelsk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums
Dagens rett

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums

Kanskje har du sågar funnet sopp allerede. Om ikke, blir retten like god med sopp fra butikken (eller fjorårets fra fryseren).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her