Verdens beste 17. mai-kake

Med rød, hvit og blå farge tryller du fram denne storslagne kaken på nasjonaldagen. Oppskriften er utrolig enkel. Bare prøv.

Få Ukens kake som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Siden det er 200-årsjubileum for grunnloven og vår høyt elskete 17. mai-feiring blir ekstra storslått i år, trår jeg til med en virkelig staselig kake.

Verdens enkleste oppskrift

17. mai er barnas dag og jeg er stor tilhenger av å lage gode kaker som også barn liker. Denne kommer de yngste til å gjøre store øyne til.

De voksne kommer ikke til å være vonde å be heller.

Se alle de lekre 17. mai-kakene

Dette er en klassisk vaniljekake som er lett å huske oppskriften på da mengden med sukker, smør, egg og mel er lik. For å få en god vaniljesmak har jeg hatt i litt vaniljesukker og bakt med litt bakepulver for å gjøre kaken litt luftigere.

Så enkelt og så godt .

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen . Hun står bak kakebloggen   villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3 i 2013.

Verdens beste 17. mai-kake

Antall porsjoner

10-12

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Vaniljekake:
250 g usaltet smør
250 g sukker
250 g mel
4 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Sukkerlake:
100 g sukker
100 g vann
5 tvist fra vaniljetvister eller 1 vaniljestang

Sjokoladekrem:
140 ml fløte
160 g hvit
1 ss glukose
200 g philadelphiaost
200 g saltet smør romtemperert
450 g melis

Pastafarger:
Rød
Blå
Hvit

Fremgangsmåte

Vaniljekake:
Miks smør og sukker hvitt. Rør eggene sammen i en bolle ved siden av og hell litt og litt i smørmiksen.

Hvis røren skiller seg så stabiliserer du det med litt av melet.

Bland deretter mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig røren sammen.

Fordel røren i 3 former a 15 cm og stek på 180 grader i 15-20 minutter.

Sukkerlake:
Kok opp vann, sukker og vanilje og pensle dette på bunnene når de er lune. Pakk bunnene inn i plastfolie og sett kaldt.

Lag kremen.

Hvit sjokoladekrem:
Kok opp fløten og hell dette over glukosen og sjokoladen som er fint hakket.

Rør dette til all sjokoladen har smeltet og alt ser fint og glatt ut.

Avkjøl. Skal se ut som mykt smør når det er ferdig.

Bland osten i en bolle.

Miks smør og melis til en fin og nesten hvit masse. Ha i osten. Rør forsiktig i den hvite sjokoladekremen.

Del kremen i tre like deler, og farg delene med rød, hvit og blå pastafarge.

Sprøyt rosetter på med en 1M tip.

Sendt inn av

Foto: Eidsvoll 1814

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen