Baba au Rhum
Foto: Angelafoto

Baba au Rhum

Fremgangsmåte


Smelt gjæren i sukkeret og saltet. Varm opp melk og smør til det er lunkent og hell over gjæren.
Tilsett revet sitronskall og lettpiskede egg. Hell i melet, og elt deigen godt før den får heve i 30 min.
Jobb deigen til den setter seg, og ha den i en puddingform (hull i midten). La den etterheve til den når opp til kanten av formen.
 
Stekes på øverste rille nederst i forvarmet ovn, 220 C i ca 40 min. Avkjøles før den hvelves.
 
Lake:
Kok sukker og vann til en klar lake. Tilsett revet sitronskall og rom.
Hell blandingen på kaken, litt av gangen, slikk at den trekker inn, og suger opp all væske.
Varm opp aprikos marmeladen. Rør den myk, og bre den utover kaken.
 
Sjokoladekrem:
Varm sukker og fløte i en kasserolle (må ikke koke).
Riv sjokoladen grovt, og rør den ned i fløteblandingen. Sjokoladesausen skal være tykk. Hell den over kaken.

Pynt:
Pisk ca 1 dl fløte til krem og dekorer kaken. Toppes med hakket pistasjnøtter.

Tips:
Du kan godt droppe sjokoladekremen. Da blir kaken mindre mektig. 

Tips:
Baba au rhum kan også stekes i posrsjonsformer (uten hull), av samme typen som brukes til brioche. De dynkes og pyntes med sjokoladekrem, pisket krem og dyppes i hakkede pistasjnøtter slik at de ser ut som steinsopp.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her