Burgundergryte med hval
Foto: Alf Børjesson

Burgundergryte med hval

Lag en norsk vri på en kjent gryterett fra Burgund. Gjør som svært får franskmenn ville ha gjort, bruk hvalkjøtt. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Skjær hvalkjøttet i terninger på 3x3 cm og tørk godt av det.

Ha litt olje/margarin i stekpanna, og stek kjøttet i 2 minutter. Tilsett løk og gulrot, og la det steke 2 minutter til.

Dryss over melet og rør det inn i kjøtt/grønnsakblandingen. Tilsett kraft og rødvin og salt og pepper og kok opp. La det trekke i 15 minutter under lokk.

Tilsett purren skåret i skiver og knust/hakket hvitløk og la det hele stå og trekke i 20 minutter til.

Servér med kokte poteter.

Sendt inn av Norsk hval

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pannestekt skrei med tomat og løk
Dagens rett

Pannestekt skrei med tomat og løk

Om det er skrei eller torsk du velger, så blir den saftig og mettende med denne enkle tilberedningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her