Helstekt rype med pastinakkpuré og trøffelsjy
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Helstekt rype med pastinakkpuré og trøffelsjy

Du må prøve helstekt rype. Med pastinakkpuré og trøffelsjy bli det en herlig søndagsmiddag.

Fremgangsmåte

Gni inn rypene med salt og pepper og brun i stekepanne i olje. Hell over rødvin og kraft.

Sett rypene i ovnsform med kraften rundt. Stek i ovn på 180 grader i ca 15 min. La hvile 10 min på lun plass før servering.

Sausen:
Sil kraften over i en kjele og smak til med salt, pepper og trøffel, pisk inn smøret rett før servering.
 
Grønnsakene:
Kok pastinakk i saltet vann. Sil fra vannet og miks pastinakken med crème fraîche til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.

Kok grønnsaker møre i godt saltet vann.

Kutt poteter i strimler og fritér i olje på 180 grader til de er sprø, ta ut og dryss salt over.

Tips: Her kan du godt kutte ut trøffelen i sausen og ha i litt trøffelolje i stedet. Fyll gjerne rypene med eple, svisker og friske urter for ekstra smak under stekingen.

Flere lekre retter med rype

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her