Denne oppskriften blir enda bedre hvis du bruker bærekraftig kylling av god kvalitet
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
Denne oppskriften blir enda bedre hvis du bruker bærekraftig kylling av god kvalitet
Kyllingfrikasse er ekstra deilig og lunt når vintermånedene er her. Her er varianten du lager fra bunn av som imponerer matfølget ditt.
Her kan du også bruke hele kyllingen for å få mat til flere
Dette er nam hverdagsmat! Sprøstekte kyllingspyd i en fyldig peanøttsaus med smak av ingefær serveres med en enkel agurksalat og luftig aromatisk ris. Her kan du bruke ingefær- og hvitløkspurè for en rask, enkel og god middag.
Coq au vin eller kylling i rødvin lages som navnet antyder med vin i gryta. Velg gjerne en saftig vin uten fatpreg og helst ikke for tanninrik. Her er oppskriften.
Du kan selvfølgelig kjøpe ferdigmarinerte og stekte kyllingvinger. Følger du Hellstrøms oppskrift får du en helt annen smaksopplevelse.
Tykke, søte vafler med fritert kylling er den perfekte kombinasjonen av salt og søtt. Ikke tenk på kaloriene - dette er syndig god middag.
Kyllingfrikkasè er innbydende og vellsmakende retro-mat som fortjener å bli gjenoppdaget. Her kokes saftige kyllinglår i en kremet saus med friske urter og delikate grønnsaker for et enkelt men dekadent hverdagsmåltid.
Når du lager kalkunbrystet slik som i denne oppskriften kan du glede deg til resultatet. Alle rundt bordet vil juble.
Lekrere nyttårsmiddag skal du lette lenge etter. Saftig og mør andeconfit setter kalkunen i skyggen en hver dag.
Du må prøve denne lett lagde rette med ragu - altså saus/gryte - med tomater og andelever - og gjerne litt sopp om du har. Det smaker himmelsk.
Lager du sprøstekte kalkunstrips med smak av taco, har du alt det en rett trenger for å tilfredsstille behovet for kos og avslappet middagstemning. Urtedressingen gjør susen.
Coq au vin er en fremragende rett som ifølge legenden går helt tilbake til gallerne under romertida. Det er møtet mellom kjøttet og vinen som utgjør nerven i retten.
Laab (Larb, Lahb, Larp eller Laap) er en thailandsk klassiker med malt kjøtt som serveres i friske kålblader. Laab moo er med svin og laab gai er med kylling.
And er danskenes favorittrett på julaften, men denne retten kan nytes i hele julesesongen og lenge etter det.
Kyllingrull med blomsterkål, eller kalettes, en ganske ny kåltype i grønnsakshyllene, smaker himmelsk. Du kan selvsagt bruke grønnkål eller rosenkål.
Disse lettlagete Burritosen med kyllingfilet er fylt med så enkle ingredienser at også familiens yngste kan fikse middagen.
En gryte du ikke kommer til å angre på at du lager. Mange deilige ingredienser deriblant brandy.
Her er det både spinat og pesto som gjør grillkyllingen ekstra smaksrik.