Kjøttboller med tomatsaus, blomsterkål og persille
Kalettes

Kjøttboller med tomatsaus, blomsterkål og persille

Blomsterkål kalles også kalettes, og er en krysning av rosenkål og grønnkål. En smaksrik grønnsak som passer godt sammen med kjøttboller og tomatsaus.

Fremgangsmåte

Skrell løken og gulroten. Vask og skrell selleriroten. Hakk løken, gulroten og sellerien og legg dem i en stor kasserolle sammen med 3 spiseskjeer olivenolje og 2 laurbærblad. Sauter dem i 4 minutter på lav varme og tilsett tomaten. Kok det på lav varme i 15 minutter dersom du bruker tomatpuré og 1 time dersom du bruker modne tomater. Rør om av og til.

Dypp brødet i melken. Skrell og hakk opp hvitløken. Bland kjøttet med egg, brødet (som du vrir melken ut av først), hvitløk og halvparten av persillen.

Legg til en klype kanel og krydre etter egen smak.

Form kjøttbollene; rull dem i melet, plasser de på et brett og bak dem i ovnen på 200 grader.

Kutt av bunnen på blomsterkålene, vask dem og kok dem i vann med salt i ca. 5 minutter.

Ta laurbærbladene ut fra tomatsausen og knus grønnsakene. Tilsett kjøttbollene og blomsterkål i sausen og kok det hele på lav varme i 10 minutter. Så snart det er ferdig drysser du resten av persillen på toppen før du serverer

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kalettes

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her