Kyllingballotine med grønnsakssymfoni og rieslingsaus
Frode Laupsa, Palace Grill

Kyllingballotine med grønnsakssymfoni og rieslingsaus

Fremgangsmåte

Kyllingballotine:
1 kyllingbryst kuttes i terninger og fryses i 5 minutter.

Kjøres fint i en foodprosessor med piripiri, 1 ts salt og 1 ½ dl fløte. Passeres (press blandingen gjennom en finmasket sil med en slikkepott), smøres så på kyllingbryst.

Legg 1 bryst oppå, rull inn i godt med klingfilm (plastfolie) og posjer (trekke i vann) på 65 grader i 1 time.

Rens skorsonnerot og lag strimler (legg strimlene i vann med litt sitron så blir de ikke brune). Lag karamell på sukker + vann, kok opp og legg skorsonnerotstrimlene oppi.

Brun kyllingballontine i panne og kle så med karamellisert skorsonnerot.

Grønnsaker:
Artiskokk renses og kokes i grønnsakskraft til mør, så grilles artiskokkhjertet lett i grillpanne.

Rødløken kuttes i skiver og kokes mør i portvin, sherryeddik og sukker, salt og pepper. Legg rødløken så på brett og varmrøyk i 5 minutt. Legg rødløk oppå den grillede artiskokken.

Stilken av blomkål kokes til den har litt tygg i midten i melk, 1 fedd hvitløk, to kvaster timian. Avkjøl blomkålsstilken og skjær den i ½ cm tykke skiver som så grilles. Pyntes med erter og minigulrot som lynkokes i godt saltet vann i 2 minutter og finhakket/stekt sjalottløk og bacon.

Bakepotet stikkes ut, posjeres (koke) i nøytral olje, 1 dl kyllingraft, 2 kvaster timian 2 fedd hvitløk og skall av 1 sitron til mør.

Mandelpotet trekkes møre i vann, passeres, monteres (blandes) med, melk og 1 ss smør til en kremaktig konsistens, Vend inn finhakket stekt chorizo og smak til med salt og pepper. Legg så over i bakt potet sylinder.

Rieslingsaus:
Stek finhakket sjalottløk i litt olje til den er blank, men ikke har tatt farge. Ha i krydderene, det knuste feddet med hvitløk og sitronskallet det siste minuttet, og ha i vinen. Kok inn til halvparten og ha i kyllingkraften.

La kraften få koke inn til det halve på nytt og sil kraften over i en ren kasserolle. Pisk inn (monter) 125 gram usaltet smør litt etter litt og smak til med salt og pepper.

Pynt retten med syltet Piementos de Pequillo.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frode Laupsa, Palace Grill

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her