Varm stekeovnen til 200 grader. Skjær grønnsakene i biter og fres de gylne i smør i en jerngryte. Ta dem opp og legg til side.
Brun kjøttet i gryten og legg grønnsakene tilbake.
Hell på kaldt vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian. Kok opp og skum av skumet som legger seg på toppen..
Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1½ time til kjøttet er mørt og slipper beina.
Serveres med en god salat og kokte poteter ved siden av.
Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du vil, slik som kålrot, pastinakk, søtpotet og nepe er godt i gryten. Bruk gjerne fårikålkjøtt, lammelår i skiver eller flatbiff til denne retten.
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev