Locro - maisstuing fra Peru
Foto: pabloborca

Locro - maisstuing fra Peru

Fremgangsmåte

Finhakk løk og finhakk hvitløken. Varm smør eller olje i en gryte og fres løken i noen minutter. Tilsett tomatsaften, halvparten av persillen, maisen og ertene.

Skrell potetene og del dem opp i små terninger. Legg potetene i gryta og la blandingen surre videre til potetene er møre. Smak til med salt og pepper. Bland revet ost med melk og hell det i gryta. Rør til sausen tykner. Strø over resten av persillen rett før servering.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå en chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå en chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er flere grunner til at spagetti bolognese er en favorittmåte å starte uka på
Dagens rett

Det er flere grunner til at spagetti bolognese er en favorittmåte å starte uka på

Spagettiretter er som regel enkle å tilberede, og det samtidig som smaken selvsagt er ivaretatt. Det gjelder bare å benytte gode råvarer her som i all annen mattilberedning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her