Meksikansk fiesta
Foto: Pronina_Marina

Meksikansk fiesta

Ingrediensene finner du i alle butikker. Men så vel tacokrydder som tomatbønner kan du lage selv fra bunnen av.

Fremgangsmåte

Sett stekovnen på 225 grader.
 
Finhakk løken og hvitløken, la surre i stekepanne på svak varme under lokk til løken blir blank (det skal ikke få farge).
 
Tilsett finhakket chilli (sett 1 ts til side for senere), ta av lokket, skru opp varmen, la pannen bli god og varm før du tilsetter kjøttet. Stek kjøttet sammen med løkblandingen.
 
Skru ned varmen tilsett tacokrydder og tomatpure, la det frese litt 1-2 min - tilsett vann så det ikke koker tørt.
 
Tilsett tomatbønner, strimlet paprika og 1 ts finhakket chili, la det surre til paprikaen er mør.
 
Hell det hele over i en ildfast form, legg over nachochips, strø på revet ost.
 
Gratineres i ovn i ca 5 min, følg med så ikke chipsene blir svidd. Serveres med en frisk salat.
 
Tips: Skrap frøene ut av chilien om du vil ha en mildere rett.
 
 
 

Sendt inn av Anne

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her