Pastasaus med gresk smak

Fremgangsmåte

Brun karbonadedeigen lett i olivenolje mens du hakker den fint. Finhakk løk, hvitløk og chili, og riv selleriroten fint. Bland dette med kjøttet og la det surre på middels varme til løken er gylden. Rør ofte, ingen av delene skal stekes hardt.
 
Rør inn tomatpuré, krydder og sukker, og legg i lavbærbladene. Hell i rødvin, rødvinseddik og vann (vannmengden kan justeres, kjøttsausen skal ha grøtkonsistens).
 
Smak på kjøttsausen. Vurder om den er passe krydret og om balansen mellom det syrlige og søte er bra - husk at rødvinssmaken skal beholdes.
 
La kjøttsausen stå å småkoke under lokk i 15 minutter. Rør av og til.
 
Dryss gjerne over finhakket persille og server sammen med spagetti eller annen nøytral pasta. Har du godt, fint brød og rødvin til, blir det perfekt!

Sendt inn av K. Nicolaisen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her