Pirrende gresk breiflabb
Foto: Morten Brun

Pirrende gresk breiflabb

Slik vil da ha breiflabben i Hellas. Selvfølgelig skal den serveres med tzatsiki.

Fremgangsmåte

Kutt breiflabbfiletene i passe store stykker. Skjær en lomme i hver filet slik at den kan fylles.

Grovhakk spinat og basilikum. Varm en kjele med olje, tilsett presset hvitløk og finhakket chili og fres spinat og basilikum til det er stekt inn. Smak til med salt og pepper.

Legg spinatfyllet i lommene. Skjær tynne skiver av fetaost og legg dette i lommene. Lås det fast med tannpirker.

Stek filetene kjapt på hver side, legg så over i en ildfast form og stek i 15 min på 200 grader.

Lag en salat med issalat, cherrytomater og agurk. Legg dette på tallerkenen.

Dander med breiflabbfileten. Hell over olivenolje, krydre med salt og pepper.

Spre ristede pinjekjerner over fisken.

Legg en stor skje med tzatsiki ved siden av fisken.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Line Wanderås Nemeth, MossOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her