Ragnvalds breiflabb

Fremgangsmåte

Dagen før:
Del fileten opp i passe serveringsstykker.
Legg fileten i marinade (jeg bruker India-Nor's grønne hvitløksmarinade).
 
På dagen:
Ta opp filetene av marinaden og tørk av det meste av marinaden.
Dypp filetene først i ett lett sammenpisket egg og så i strøkavring.
Ha litt godt smør i en stekepanne og stek fisken på middels varme til den er gylden. Ta filetene ut av pannen og legg til side. Kok ut stekepannen med resten av marinaden samt fløten.
Smør en ildfast form med litt smør. Del grønnsakene i skiver og legg disse i den smurte formen. Hell fløtesausen over grønnsakene og legg fisken over.
Pisk lett sammen de resterende eggene, hell over formen og ha over godt med revet ost.
Stekes på 180 grader til osten har fått en fin farge og fisken er gjennomstekt (ca 15 min). 
Serveres med kokte nypoteter eller fløtegratinerte poteter.

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her