Råmarinert steinbit med chili/sesam-glace og salat med syltet ingefær og wasabi
Foto: Eva Brænd

Råmarinert steinbit med chili/sesam-glace og salat med syltet ingefær og wasabi

Fremgangsmåte

Rull ryggfileten av steinbit i clingfilm og legg den i fryseren en time. Skjær tynne skiver og kle sentrum av tallerken. Glacen pensles på fisken og deretter anrettes salat, wasabipuré og ingefær.

Glace:
Bland alt og la det trekke på svak varme i 15 minutter. Sil av og avkjøl. Pensles på fisken som er anrettet på tallerken.
 

Sendt inn av Kjetil Gundersen ved Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Akkurat nå er det nok dette du har mest lyst på
Dagens rett
Reker med agurk og limemajones

Akkurat nå er det nok dette du har mest lyst på

Rekesmørbrød med hjemmelaget limemajones på grovbrød er den perfekte fredagssnack.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her