Sitron-sjøtunge med hasselnøtt- og sennepskorpe

Ingredienser

Skorpe:
20 g mykt smør
20 g sennep
20 g hasselnøtt, ristet og pulverisert

Fumet:
Mirepoix av:
2 hvit purre
1 løk
1 sellerigrein
1 appelsinskall
1 gulrot
1 hvitløksfedd
4 knotter ingefær
 
1 dl hvitvin
Fiskeben
Timian
Persille
Laurbærblad
1 liter vann

Sjøtunge:
1 stor dobbelfilet av sjøtunge
Skorpe
Sennep
Kapers

Kaperssaus:
Druekjerneolje
Kapers
Hakket persille
Hakket kjørvel
Gressløkstang
Sitronjuice
Salt og pepper
Oppskåret snittebønner

Fremgangsmåte

Skorpe:
Rist hasselnøtter i en tørr panne til de er lett ristet. Ha nøttene i en foodprocessor og kjør til et fint pulver.
 
Pisk det myke smøret. Tilsett salt og pepper, sennep og hasselnøtter. Sett til side i romtemperatur.

Fumet:
Svett mirepoix (svært finkuttet frukt og grønt) i smør. Tilsett vin og reduser til det halve. Tilsett urter og ben og dekk til med vann. La småkoke i 30 minutter og sil.

Sjøtunge:
Krydre fisken og pensle med sennep. Press juicen fra 10 kapers over fisken. Spre et ¼ lag med skorpemiks på fisken og sett i kjøleskapet i minst en time.

Servering:
Pensle stekeplate med smør. Legg sjøtunge over. Tilsett kraft og kok opp. Sett i ovnen i 10 minutter. Sauter snittebønner i smør og tilsett krydder. Ha blandingen i en skål. Legg fisken over snittebønnene. Legg en rand av kaperssaus rundt fisken.

Les hele artikkelen om The National Dining Rooms her .

Sendt inn av The National Dining Rooms, London

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her