Spicy thailandsk maissalat
Apéritif

Spicy thailandsk maissalat

Denne herlige thailandske maissalaten smaker intenst av tropisk sommer. Solmodnetomater og saftig fersk mais møter hjerteskjell.

Fremgangsmåte

  1. Skyll skjellene og plukk gjennom dem. Kast de som eventuelt ikke lukker seg.
  2. Smelt smør og olje i en dyp panne eller vid gryte på middels til høy varme. Ha i sjalottløk, sitrongress (dunk med baksiden av kniveggen) og birdseye chili, stek i ca. 1 minutt.
  3. Ha hvitvin og skjell i pannen. Rør forsiktig, men raskt sammen, skru opp varmen og sett på lokket. Damp på høy varme i ca. fem minutter til skjellene har åpnet seg. Rist litt på pannen innimellom.
  4. Ha birdseye chili og hvitløk i en stor morter.
  5. Støt chili og hvitløken til en grov paste med pistilen .
  6. Ha i aspargesbønner og støt forsiktig til de blir lett knust.
  7. Tilsett brunt sukker, soyasaus og limejuice. Ha i tomater og cashewnøtter og knus dem lett. 
  8. Skjær mais fra kolben og ha i en stor bolle sammen med raspede gulrøtter.
  9. Hell over innholdet fra morteren og bland godt. Ha i dampede skjell og server straks. 

Tips:
Svært få har en morter som er stor nok for innholdet i denne salaten. Bruk en stor frysepose med lynlås som du pakker inn i et håndkle og dunker med en kjevle istedet. 

Birdseye chili er veldig sterke. Smak deg forsiktig frem til mengden du selv foretrekker.

Får du ikke tak i vongole eller hjerteskjell kan blåskjell benyttes. Salaten er vel så god uten skjell. 

Her finner du flere fristende thaioppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her