Stekt lammelår med spinat og hvitløk - Geschmorte Lammhaxen mit Spinat und Knoblauch
Matprat.no

Stekt lammelår med spinat og hvitløk - Geschmorte Lammhaxen mit Spinat und Knoblauch

Du må prøve denne oppskriften på stekt lammelår. Med tilbehøret blir det en smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

Bløtlegg den tørkede soppen i 3 dl kokende vann. Tørk lammeskivene og krydre de med salt og pepper. Ha olje i en jernpanne og brun lammeskivene på alle sidene. Legg dem over i en stor jerngryte eller ildfast form.

Sil av og kok inn soppvannet til halvparten, og hell over kjøttet eller hell over 1 ½ dl vann. Sett gryta/formen inn i stekeovnen på 200°C. Stek uten lokk i 40 min.

Skrell løk og hvitløk, småløken kan evt. brukes hel eller dels i to, hvitløksbåtene deles i fire. Ha over i gryta sammen med sopp (fersk sopp deles i skiver og tilsettes direkte i gryta uten steking), laurbærblad, enebær, nellik og timian. Hell over lammekraft/buljong og legg over lokk. La retten steke videre i 1 ½ time. Øs kraften over kjøttet med jevne mellomrom. I mellomtid kokes potetene knapt møre og skrelles. 20 minutter før retten er ferdig tilsettes potetene i gryta.

Ta opp lammeskivene, løken, soppen og potetene. Hold varmt! Sil av kraften og smak til med salt og pepper. Forvell spinaten, la den dryppe av før den freses i smør og krydres med muskat, salt, pepper og til slutt revet sitronskall. Anrett lammeskivene på fat med grønnsakene og hell sausen/kraften over. Potetene serveres i eget fat. Kan i tillegg serveres med godt, mørkt rugbrød.

Deilige retter med lammelår finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 152.90 kr Basisutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her