Strutsemedaljong med ovnsstekte poteter

Fremgangsmåte

Skjær hver potet i 4-8 båter (de skal være uskrellete og bør ikke være tykkere enn 2 cm). Hell en god slump olivenolje i en frysepose. Tilsett tørket basilikum og litt salt og pepper. Ha deretter i potetbåtene og få dekket hver av dem i oljeblandingen. Legg deretter hver båt, med skallet ned, på en stekeplate. Det er lurt å ha bakepapir under.
 
Stekes ved 200 grader til de er gyllenbrune (ca. 20-25 minutter). De skal være seige utenpå og myke, nesten flytende innvendig.
 
Rør inn gressløk, sitronsaft og litt pepper i rømmen, og sett den deretter i kjøleskap.
 
Krydre medaljongene med salt og pepper, og stek hver side på litt høy varme i et halvt minutt. Skru deretter ned varmen og stek dem til de er gjennomstekt, rundt 10 minutter.
 
Dandér poteter og medaljonger på to tallerkner med rømmedressing på siden. Fullfør verket med noen frekke basilikumblader på toppen. 
 
En kraftig rødvin nytes parallelt.

Sendt inn av Åsmund

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her