Vol-au-vent a la Toulousaine
Foto: AudiDelaCruz

Vol-au-vent a la Toulousaine

Denne oppskriften på den franske klassikeren (Toulouse-utgaven) er hentet fra kokeboken Cuisine Francaise av 1971.

Fremgangsmåte

  1. Lammebrisselen breseres i smør og litt hvitvin uten å ta farge. Ta vare på sjyen.
  2. Del brisselen i to eller fire biter. 
  3. Damp hanenyre og hanekam i hvitvin og fjern hinnene. Tørk godt av.
  4. Stek soppen lett i smør uten at den tar farge. Ta vare på sjyen.
  5. Varm smør i en sautepanne og tilsett alle ingrediensene over samt bollene og la trekke ved lav varme mens sausen tilberedes. 
  6. Varm trøffelskivene raskt i litt smør.
  7. Saus: Varm opp kyllingkraft i en kjele.
  8. Pisk sammen eggeplommer, soppsjyen og sjyen fra brisselen i en sautepanne med tykk bunn.
  9. Tilsett kremfløte og bland godt.
  10. Tilsett så under jevn omrøring den varme kraften litt etter litt. 
  11. Du skal få en saus som er tykk nok til at den ligger på stekespaden. 
  12. Smak til med cayenne, salt og pepper og sitronsaft til slutt.
  13. Sil sausen over innholdet i sautepannen og bland forsiktig.
  14. Hell forsiktig oppi de ferdigstekte skallene sammen med trøffelskivene. 

Tips: Siden hanenyre og hanekam ikke er lett tilgjengelig, kan de kuttes ut. 

Slik lager du quenelles

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her