Quenelles - boller av ferskvannsfisk
Foto: Sprea Publishing Collection

Quenelles - boller av ferskvannsfisk

Franske fiskeboller er svært luftige og delikate - de kan serveres i kraft, med saus eller i en klassisk rett som vol au vent.

Fremgangsmåte

  1. Klargjør fiskefileten. Dryss over salt og litt cayennepepper.
  2. Kjør i matmøllen til jevn masse og press gjennom en sil.
  3. Knekk ett egg av gangen og arbeid godt inn i fiskemassen.
  4. Sett bollen i et isbad og monter inn kremfløten litt etter litt. 
  5. Smak til.
  6. Varm opp fiskekraften.
  7. Form avlange boller med en spiseskje. 
  8. Legg dem oppi den kokende kraften og hold på kokepunktet, skru ned varmen og la bollene trekke ved svak varme i 15 minutter.  

Slik lager du vol au vent

Slik lager du vol au vent-skall

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her