Dagens rett

Biffsalat som alle vil like

Saftig biff kan serveres på mange måter. Prøv denne superraske oppskriften.

Biffsalat er en genial oppfinnelse, for her drøyer du den dyreste ingrediensen samtidig som du gjør inntaket av rødt kjøtt mer bærekraftig. Det kan være godt å ta med seg av flere grunner, og spesielt nå som grønnsaksdiskene bugner av de lekreste grønnsaker.

Flere gode salatoppskrifter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Biffsalat med sukkererter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

350 g biff av ytrefilet
2 ss smør til steking
salt og pepper
1 ½ l salatblad - gjerne forskjellige sorter
2 avocado
saft fra ½ sitron
150 g sukkererter
Dressing:
3 ss olje
2 ss hvitvinseddik
1 ts finrevet frisk pepperrot
salt og pepper
½ ts sukker

Fremgangsmåte

Stek biffen i smør i varm panne 2-3 minutter på hver side til den har en fin stekeskorpe - salte og pepre. Ta opp biffen av pannen og la den hvile mens du lager resten av salaten.

Riv salaten i store biter og legg den opp på fat. Del avocadoen i to og ta bort steinene. Kutt avocadoen i grove biter og drypp litt sitronsaft over avocadoen og salaten.

Kok sukkerertene et par minutter i godt saltet vann. Ta de opp og avkjøl hurtig i isvann. Ha sukkerertene i salaten.

Bland sammen dressingen, smak til og hell den over salaten like før servering.

Skjær opp biffen i strimler og legg den pent på toppen av salaten,

Server litt nyrevet pepperrot i en skål ved siden av. Brød er godt til.

Tips: For best resultat på biffen bør den tas ut av kjøleskapet og få romtemperatur før du steker den.

Lekre salater finner du her

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen