Carpaccio og saltimbocca

Det blir både forrett og hovedrett i dagens forslag til klassiske italienske retter frem mot lørdagens kamp på Ullevål.

Frem mot denne ukens virkelige høydepunkt; kampen mot Italia på Ullevål, serverer vi deg klassiske italienske retter. I dag serverer vi:

Carpaccio med artisjokker og olivenkrutonger

Ingredienser

200 g indrefilet av kalv
4 syltede artisjokkhjerter
ca. 20 sorte oliven
1 båt hvitløk
½ dl olivenolje
1 ts sitronsaft
½ ts grovkvernet pepper
1 liten bit parmesan
2 skiver loff
ca. 4 blader basilikum til pynt

Fremgangsmåte

Rull indrefileten inn i plast. Legg den i fryseren i ca. ½ t. Skjær indrefileten i tynne skiver og fordel skivene på 4 tallerkener. Pensle med olivenolje og sitron-saft, dryss på salt og pepper.

Skjær loffen i terninger og stek dem i olje sammen med finhakket hvit-løk og oliven.

Legg en syltet artisjokk i midten av tallerkenen. Dryss over finhakket basilikum og parmesanost.

Sendt inn av

Foto: Kim HoltheVintips: Ken Engebretsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Saltimbocca av svinekjøtt

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g svineschnitzel skåret i 8 tynne skiver
8 sk. spekeskinke
3 ss smør
8 blad frisk salvie
1½ dl tørr hvitvin
½ ts salt
1 ts pepper
8 stk. tannstikke

Fremgangsmåte

Bank svinefiletene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver schnitzel, fest med tannstikker.

Stek dem på middels varme i 3 minutter på hver side. Dryss salt og pepper over filetene.
Ta dem opp og hold dem varme under lokk.

Kok opp hvitvin og pisk inn 1-2 ss smør/margarin i sausen. Smak til med salt og pepper, legg schnitzlene tilbake i panna.

Serveres med brød og erter.

Sendt inn av

Foto: Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen