Dagens rett
(Bilde: Opplysningskontoret for Kj¿tt)

By på en lettlaget, men svært smaksrik vri på kjøttgryte

Når det er kalv som er hovedingrediensen, blir denne enkle retten svært så feststemt.

 Kalvekjøtt er delikat og mørt og derfor trenger det forsiktig varmebehandling for ikke å bli tørt. Sautering - rask steking i panne - er perfekt. Denne oppskriften kan alle klare.  

Se alle våre oppskrifter med det lekre kalvekjøttet 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kalvesauté

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g benfritt grytekjøtt av kalv
1 ss sitronsaft
1 båt hvitløk
2 ss olje
8 sjampinjonger eller annen sopp
1 ts hakket estragon
salt / pepper
1 dl hvitvin
3 dl kylling- eller kalvekraft
8 soltørkede tomater
8-10 små asparges eller aspargesbønner
2 ts maizenna
2 ss vann
1 ss smør

Fremgangsmåte

Sauté er en finere gryterett bestående av mørt kjøtt som nesten ikke trenger koking. En sauté består altså av mørt kjøtt tilsatt sjy eller vin.

Press sitronsaften over kjøttet, og la dette godgjøre seg ca. 10 minutter. Hakk hvitløk og surr denne i olje i en gryte. Tilsett kjøttet og sjampinjong og brun det pent. Tilsett krydder,og slå over hvitvin og kraft. Tilsett tomatene, og la alt stå og trekke ca. 15 minutter.

Del asparges opp i biter, og tilsett dette i gryta. Rør maizenna ut i kaldt vann, og rør blandingen forsiktig inn i sautéen. La det koke opp, og rør inn en god skje smør til slutt.

Server gjerne med ristet brød og aioli eller som her med potetmos eller potetsnø.

Sendt inn av

Foto: Matprat / Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen