Dagens rett

Denne lekre retten er enklere enn den ser ut til

Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.

Når du skal lage rulade av fisk er det viktig at du bruker en fisk som holder godt sammen slik som kveite, men steinbit er også veldig godt egnet i denne oppskriften.

Vil du prøve deg på andre lekre retter med kveite, finner du dem her

Hva med en hjemmelaget vaniljeis til dessert?

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Rulade av kveite med urter og appelsingulrøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 kg kveitefilet, uten skinn og bein
1 ts salt
2 ss persille, frisk
1 ss timian, frisk
2 vårløk
1 chili, rød
2 fedd hvitløk
Appelsingulrøtter:
200 g babygulrot
2 ss smør
2 ss honning
1 appelsin
1 stilk rosmarin
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader.

Skjær kveitefileten horisontalt lik at du får ett stort sammenhengende "ark" med lik tykkelse.

Finhakk urter, chili og hvitløk, og skjær vårløk i ringer. Bland med salt og fordel det på kveitefileten og rull sammen.

Bruk gjerne litt hyssing eller cocktailpinner av tre for å holde rullen sammen.

Strø litt urter på toppen og legg kveiterulladen i en ildfast form smurt med olje. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av rulladen.

Stek kveiten i stekeovnen på nederste rille i ca. 10 minutter eller til kjernetemperaturen viser 50 grader.

Appelsingulrøtter:
Press saften av appelsin og finhakk rosmarinen.

Smelt smør i en kjele, ha i honning, saft av appelsin og rosmarin.

Legg i gulrøttene og surr dem i kjelen til de er gjennomstekte. Strø på litt salt og pepper like før servering.

Server kveiterulladen med appelsingulrøttene og gjerne saltkokte poteter eller en frisk salat ved siden av.

Oppskrifter med kveite

Tips: Prøv denne oppskriften med en annen fast hvit fisk slik som steinbit.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen