Dagens rett

Prøv deg som mesterkokk i dag

Denne lekre oppskriften er langt enklere enn den ser ut til. Den er dessuten signert en av landets dyktigste sjømatkokker.

Bak denne flotte komposisjonen står Kari Innerå, en av landets dyktigste kokker, og kanskje spesielt når det kommer til sjømat.

Om du ikke får tak i kveitefilet, kan du selvsagt skjære ut pene stykker av kveiteskiver.  

Med så gode råvarer må du også gå litt opp i kvalitet når det kommer til drikkefølge.

Denne vinen sitter som et skudd til

Flere lekre kveiteretter finner du her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Bakt norsk kveite med agurksalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

700 g kveitefilet

Grønnsaker:
1 agurk
1 gulrot eller 4 babygulrøtter
Erter
3 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
1 ss kaldpresset olivenolje
2 ts vann

Fremgangsmåte

Skjær kveitefileten i 4 servingsstykker.
 
Del grønnsakene i pene biter og kok dem møre i saltet vann.
 
Skrell agurken og del den i skiver på langs. Bland eddik, sukker og olje og mariner agurken i noen minutter mens du baker fisken.
 
Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i stekeovn i 8 - 10 minutter ved 100 grader.
 
Legg opp de lune grønnsakene på agurkskiven og legg kveiten ved siden av.
 
Drypp litt god olivenolje over fisken og tallerkenen, og drypp noen dråper balsamico rundt.
 

Sendt inn av

Foto: Audun Aagre

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen