Dagens rett

I dag blir det en ekstra smaksrik vri på laksen

Det tar mye kortere tid å lage pulled laks enn kjøtt. Her er oppskriften.

 Det er fortsatt midtvinters, men denne retten gir assosiasjoner til sommer, og det føles veldig godt akkurat nå.

Den er dessuten veldig raskt å lage. Det som tar tid er å få smakene til å sette seg og den jobben skjer i kjøleskapet. 

Pulled-teknikken er langt mer tidkrevende om du går for kjøtt, så det er nesten en tilsnikelse å bruke begrepet for fisk som er så rask å tilberede. Men godt smaker det.

Se våre oppskrifter på pulled kjøtt

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Foto: Godfisk.no

Pulled laks med syrlig rødløk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Laks:
700 g lakesfilet med skinn
2 dl japansk soyasaus
1 ts  spisskummen
1 ts paprikapulver
1 kunt frisk koriander
4 hvitløksfedd
4 ss honning 

Syltet agurk:
1  agurk
3 kryddermål salt
2 ss eddik (4%)
1 dl vann
2 ss sukker
0,5 kryddermål  hvitpepper
1 ss sennepsfrø 

Syrlig rødløk:
3  rødløk
2  lime
1 klype salt 

Fremgangsmåte

Laks:
Hakk korianderstilkene. Bladene sprarer du til pynt. Bland hakket koriander, soya, paprika, spisskummen og hakket hvitløk i en bolle. Legg laksen i en form og hell marinaden over. La stå minst en time.

Ta laksen ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Grill eller stek kjøttsiden først. Snu deretter og grill eller stek skinnsiden, men da under lokk i 10 minutter. Legg laksen på et serveringsfat og «dra» den fra hverandre med en gaffel. Dryss korianderblader på.

Syltet agurk:
Skjær agurken med ostehøvel og bland med saltet i en bolle. La stå under press i ca 30 minutter. Klem ut væsken. Bland eddik, vann, sukker og krydder i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Ha oppi agurken og bland godt. La stå i minst 1 time.

 

Syrlig rødløk:
Skjær løk i tynne skiver, ha på salt og lime. Bland godt og la stå i minst 1 time, eller helst over natten.

 

Tips:
Server med rødløk, agurk, salat, rømme og brød eller ovnsstekt potet.

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen