Dagens rett

Slik blir du dagens mest populære

Pizza på mandag er suksessformelen med stor S. Når du følger vår enkle, men raske oppskrift på pizzadeig blir du også familiens helt.

I påvente av akutt behov for en rask middag, er det lurt å lage en ekstra stor pizzadeig og fryse ned i mindre porsjoner. Om du ikke rekker å lage pizzabunnen til dagens kjappe middag, kommer du langt med fersk pizzabunn fra butikken. Da kan du «pimpe» pizzaen akkurat som det passer deg eller etter hva du har i kjøleskapet. Godt blir det nesten uansett.

Hjemmelaget pizza er nå aller best 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Pizza med kjøttboller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 glass pizzasaus
1 ferdig pizzabunn eller lag din egen (se nedenfor)
1 pakke kjøttboller
4 dl revet hvitost
Pizzadeig:
3 dl lunkent vann
½ pakke gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca 7 dl siktet hvetemel

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut på et stekebrett og fordel tomatsausen utover. Du kan gjerne lage små porsjonspizzaer. Da får du 6-8 stykker av en deig.

Dryss på revet ost og legg kjøttboller og ønsket fyll på toppen. Her har vi brukt mais, paprika og frisk basilikum.

Stek på 225 grader i ca. 20 minutter til osten har smeltet og er gylden.
 
 
Tips: Ekstra travelt? Bruk gjerne pitabrød som pizzabunn.
 

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen