Dagens rett

Med en slik burger er kjøttfritt uproblematisk

Ingredienslisten for en god veggisburger er lang, men det sikrer også mye å tygge på og ikke minst mer smak enn hva du får til med kjøtt alene. Tar du utfordringen?

 For mange er burgeren hellig, og det er greit. Men er du ikke så bitt av burgerbasillen at den må være slik og sånn, bør du absolutt prøve denne vrien. Som ganske sikkert vil overraske deg når det kommer til smak. 

Gjør burgeropplevelsen enda større med disse brødene

Prøv en av våre andre vegetaroppskrifter

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev  

Foto: Matprat.no

Squash- og kikertburger

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 grovrevet grønn squash
1 ts salt
1 ss olivenolje
2 båter finhakket hvitløk
2 finhakket vårløk
2 ss finrevet frisk ingefær
400 g hermetiske kikerter
80 g griljermel
100 g hakkede hasselnøtter
1⁄2 ts malt koriander
1⁄2 ts malt spisskummen
1⁄4 ts malt nellik
1⁄2 bunt hakket frisk persille
1⁄2 ts kvernet pepper
2 ss olje til steking

1 ss dijonsennep
1 håndfull små salatblad
6 hamburgerbrød

1 rødløk i tynne skiver
4 ss tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Bland squash og salt i et dørslag og la det stå i noen minutter. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.

Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.

Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.

Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke. Legg dem på et fat, dekk med plast og sett de helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.

Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge. 

Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.

Tips:
Rødløksmarmelade er et godt og syrlig alternativ til tyttebærsyltetøy. Hvis du ikke liker sennep, er Gul pesto (gresskar) en god om ikke like skarp erstatning.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen