Denne jordbærpaien har det lille ekstra

Det som gjør at denne paien skiller seg ut, får du vite når du leser oppskriften.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Det vi kan røpe allerede nå, er at det har noe med en ingrediens som er manges favoritt. Men som du kanskje ikke ville finne på å tilsette paideigen.

Om du ikke har denne ingrediensen som favoritt, kan du selvsagt velge en helt klassisk paibunn, og følge resten av oppskriften.

Prøv en av disse paibunnene

Denne kaken innbyr til sommerfest. Trenger du flere tips til hva du kan servere, har du alt du trenger på ett sted.

Her finner du alle de gode sommermatoppskriftene

Oppskrift og foto: Dansukker

TIPS: Når du lager paideig og skal kjøle den ned, bør du forme deigen til en flat kake i stedet for en kule. Da kjøles nemlig deigen jevnt ned.

Jordbærflan

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Kakebunn:
4 dl hvetemel
150 g smør eller margarin, romtemperert
1 egg
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
½ ts salt
½ dl mandler, malte
100 g firkløversjokolade

Fyll:
3 dl crème fraiche 38 %
½ dl melis
2 ss vaniljesukker

Pynt:
4-500 g jordbær
1½ dl vann
1 ss sitronsaft
2 plater gelatin

1 dl gelesukker

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett egg og smør/margarin og arbeid det sammen til en deig. Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskap minst en time.

Trykk deigen ut i en smurt pai- eller springform. Klipp et bakepapir til en sirkel som er like stor som bunnen av formen og legg det oppå deigen. Fyll paiskallet med tørkede erter eller bønner så de holder formen under stekingen. Stek ved 200 grader i ca. 12 minutter. Hell av bønnene/ertene og fjern papiret.

Hakk sjokoladen i små biter og ha den på den varme bunnen. Dekk hele skallet med den smeltete sjokoladen ved hjelp av en bakepensel. La paiskallet bli avkjølt.

Fyll:
Bland sammen ingrediensene til fyllet og bre dette over bunnen.

Pynt:
Skyll og rens jordbærene og legg dem oppå fyllet. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig kaldt vann i 5 minutter. Bland sammen vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp. Ta opp gelatinen og ha dem i den varme blandingen. La det bli kjølig før det øses med spiseskje over jordbærene.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen