Dagens rett

Denne søndagsmiddagen vil det gå gjetord om

Reinsdyr er det beste norsk natur kan stille opp med. Følg denne oppskriften og bli overbevist.

Det tar litt tid å lage denne reinsdyrretten, men du blir belønnet med det saftigste kjøttet. Reinsdyr er så magert at det må ikke ovebehandles. Derfor er rosastekt roastbiff en perfekt løsning.

Flere oppskrifter med rein finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Reinsdyrroastbiff med timianstuede poteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

800 g flatbiff av reinsdyr
1 ½ ts salt
1 ½ ts pepper
5 einebær (knust i morter)
2 ss margarin

Timianstuede poteter:
6 poteter
1 ½ ss smør
1 ½ ss hvetemel
1 ½ dl melk
1 ½ dl potetavkok
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper
1 ss hakket frisk timian

Fremgangsmåte

La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Gni kjøttet inn med salt, pepper og knuste einerbær.

Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet i margarin rundt det hele.

Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek i ovnen på 90 grader.

Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 grader er den rosa. La kjøttet hvile i minst et kvarter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.

Timianstuede poteter:
Skrell poteter, skjær dem i terninger og la dem koke 15 minutter i lettsaltet vann.

Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk blandet med potetavkok under omrøring til du får en tykk saus. Smak til med salt, pepper og timian.

Server med en enkel salat og rørte tyttebær

Lekre oppskrifter med reinsdyrkjøtt finner du her

Tips: Ved å steke på lav temperatur over lang tid får kjøttet en veldig jevn varmebehandling, og beholder saftighet og er jevnt stekt.

Flere fakta finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen