Godbiter i pollisten
Det er ikke bare Olek Bondonio som er sjarmerende, også hans nebbiolo

Det er ikke bare Olek Bondonio som er sjarmerende, også hans nebbiolo

Om du ikke er klar for topp nebbiolo til fem hundrelapper, kommer du veldig langt med to.
23 November 2016 - 14:45

Olek Bondonio Langhe Nebbiolo 2015 er i siste årgang ut en like besnærende, men kanskje ikke like barbarescolik vin som sist jeg smakte den (2012). Så er ikke 2015 et vanlig år heller for nebbiolo med ekstra mye sol og varme. Det har gitt en supersjarmerende vin som bare ber om å bli drukket til det du måtte finne på å servere av kjøtt- eller pastaretter.

 

Som med alt godt her i livet er det også svært begrenset tilgjengelighet av denne. Om du ikke får tak i dine flasker denne gangen, er det ventet et lite parti i desember, så det er bare å prøve på ny.

Små kvanta gjelder ikke minst denne knøttlille produsentens toppvin, Olek Bondonio Barbaresco Roncagliette 2013 – en ultrakonsentrert og imponerende vin som stråler i denne årgangen, men som aller helst bør legges dypt i kjelleren. Når denne tar slutt, må du vente til mars neste år for nytt påfyll.

Les mer om denne produsenten og denne spesielle vinmarken

Suverene Olek lager også en barbera av druer fra de samme vinmarkene. Druene til Olek Bondonio Barbera d`Alba 2014 kommer fra 80 år gamle vinstokker som sikrer veldig god konsentrasjon. Når den, på samme måte som de andre, er ufiltrert, får du med maksimalt med smak ut i glasset.  

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»
Dagens rett
Kjøttkaker med brun saus kålstuing eller ertestuing

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»

I dag slår vi til med en skikkelig klassiker, nærmere bestemt kjøttkaker med brun saus og ertestuing eller kålstuing til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her