Dagens rett

Fyll et brød til pikniken

Det er lite som slår en piknik med gode venner, og med et brød fylt til randen av godsaker er suksessen sikret.

Du behøver ikke engangsgrill for å nyte et utendørsmåltid, en piknikkurv med kalde godsaker kan være minst like godt.

Friske salater hører med. Sjekk disse oppskriftene

Pai passer også godt i piknikkurven

Vennegjengbrød

Antall porsjoner

4 - 6

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stor formloff
150 g kokt skinke
150 g bacon
150 g spekeskinke
150 g salami
1 avocado
1 rødløk
2 tomater
½ slangeagurk
1 hode issalat
4 egg
2 pakker majones
½ dl melk
saft av ½ sitron
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
2 ss frisk gressløk

Fremgangsmåte

Skjær et firkantet lokk av loffen, 2 cm fra skorpen. Legg dette til siden. Ta ut innmaten i loffen til det er ca 1,5 cm igjen til skorpen.

Del grønnsakene i skiver, vask salaten og sprøstek baconet.

Hardkok eggene, del dem i små terninger og bland sammen med majones, melk, presset sitronsaft, salt, pepper og finhakket gressløk.

Legg lagvis pålegg, grønnsaker, salat og eggemajones. Press ned etter hvert lag. Fyll loffen helt opp til kanten. Legg på lokket. Press godt sammen.

Pakk vennegjengbrødet inn i aluminiumsfolie og sett det kaldt til servering. Bruk en brødkniv med tagger når du skjærer opp loffen.

Dette er super mat å dele med venner, enten det er på stranda, på piknik eller hjemme rundt bordet. Loffen passer også utmerket som en del av et koldtbord eller frokostbuffet.

Annet sommersnadder

Tips: Bruk gjerne et grovt brød som alternativ til loffen.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen