Dagens rett

Grillet laks med asparges og sennepsmousseline

Både laks og asparges er svært rimelige matråvarer i disse tider. Benytt derfor anledningen til å grille litt fisk nå i sommer. Vi matcher den deilige smaken med en rimelig og passende tysk riesling. Alt i alt tegner dette til å bli et rimelig, men eksklusivt, måltid.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet laks med asparges og sennepsmousseline

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 skiver laks
salt og pepper

2 bunt asparges

Sennepsmousseline:
4 eggeplommer
1 dl vann
1 ts sitronsaft
salt og pepper
1 ss Dijonsennep
1 dl TINE Crème Fraîche
1 dl TINE Kremfløte

Fremgangsmåte

Lakseskivene pensles lett med olje og krydres. Grilles på den ene siden til fisken får trukket varmen svakt gjennom.

Aspargesen legges rett på grillen og grilles godt til den er ferdig, ca 5 min.

Sennepsmousseline:
Eggeplommer, vann, sitronsaft, salt og pepper has i en dyp bolle og piskes over vannbad til det blir luftig og lett. Pass på at det ikke setter seg i bunnen for da kan det gi en smak av kokt egg.

Fløte og crème fraîche piskes stivt sammen og vendes så inn i egg/sennepsblandingen.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen