Godbiter i pollisten
Hvor mye er du villig til å spandere?

Hvor mye er du villig til å spandere?

Disse kjærlighetsboblene er dyre, men de er likevel 312 kroner billigere på Vinmonopolet enn Systembolaget.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2018 - 14:45

Du synes kanskje det er spekulativt av en champagneprodusent å kalle en vin for «kjærlighet». Men Deutz’ kjærlighetsbobler er ikke spekulative, bare dødsgode. Og inspirasjonen til navnet Amour kommer fra kjeruben – kjærlighetsengelen – som utgjør Deutz’ logo.

Amour de Deutz Blanc de blancs Brut 2008 kan ikke bestilles, men finnes i et svært begrenset antall i de såkalte spesialbutikkene. Så skal du ha en champagne som mer enn noen annen signaliserer kjærligheten med stor A i dette tilfellet, så har du den her. Hva får du så for 1300 kroner ved siden av at du får en av Champagnes mest ikoniske champagner som elskes av stjerner som Madonna?

En elegant og deilig innsmigrende, selvsagt forførende god champagne med fint sitruspreg, god og bred fruktkarakter og deilig skum.

Bilde: 

Om det er en trøst, så må altså de på andre siden av grensen ut med 1649 SEK for den samme flasken. Og 1299,90 kroner er en svært god pris sammenlignet med hva denne champagnen koster internasjonalt.

Amour er en spesiell cuvée, men du får enda mer for pengene om du går for Deutz’ toppchampagne Cuvée William Brut 2006 som er i en klasse for seg. Om du synes dette er dyrt, er det greit å vite at også den er noen kroner billigere i Norge enn i Sverige.

På samme måte som at Amour er kjøpt inn til spesialpolet i mange årganger, er også William tilgjengelig i mange klassiske og holdbare årganger.

Både morsdagen og Valentinsdagen nærmer seg altså, men du må ikke ut med så mye for å skape god stemning. Deutz har flere alternativ i en rimeligere prisklasse som altså kan bestilles. Både Deutz Brut Blanc de Blancs 2011, Deutz Brut 2012 og Deutz Brut Classic har kvaliteter som sikrer en heftig valentinsdag – eller en hvilken som helst annen anledning.

Den første er for øvrig nært beslektet med Amour all den tid druene kommer fra samme vinmarker i Mesnil, Avize og Villers-Marmery, men de aller beste chardonnaydruene fra de eldste vinstokkene forbeholdes Amour som dessuten får et par år lengre tid på bunnfallet før omkorking.

Se alle Deutz-champagnene her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pannestekt skrei med tomat og løk
Dagens rett

Pannestekt skrei med tomat og løk

Om det er skrei eller torsk du velger, så blir den saftig og mettende med denne enkle tilberedningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her