Dagens rett

Slå til med en japansk klassiker

Det er ikke hvilken som helst japansk rett, men rett og slett nasjonalretten sukiyaki. Utmerket fredagskos.

Japan er nok best kjent for sin sushi og sashimi, men den klassiske sukiyakien er vel verdt å prøve.

Les mer om japanske mattradisjonen

Sobanudler er den siste av japanske mattrender som når Europa 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Sukiyaki, Japans nasjonalrett

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

800 g biffkjøtt i strimler
200 g frisk sjampinjong
1 purre
1 kinakål
Saus:
6 ss soyasaus
6 ss eddik eller helst sake
6 ss sukker
3 dl vann

4 egg

Fremgangsmåte

Vask og finhakk purre og kinakål. Del soppen i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med kjøttet og legg det på et fat.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Hell sausen i en gryte.

I utgangspunktet skal sausen varmes opp ved bordet på en stekeplate/gassovn og kjøttet med grønnsakene kokes i denne etter eget ønske. Men man kan fint jukse ved å varme sausen og koke kjøttet og grønnsakene ved komfyren.

Servér et sammenpisket rått egg til hver person i en skål. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.

Japans nasjonalrett tilberedes forskjellig avhengig av hvor i landet du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra østsiden av Japan.

Spennende oppskrifter med biffkjøtt

Prøv noen av våre andre internasjonale retter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen