Dagens rett

Japansk biffsuppe

Biffsuppe er ikke akkurat noe vanlig navn på en middagsrett. Ikke desto mindre er dette basert på svært gode råvarer. Da er det fint å også kunne drikke et godt øl til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Japansk biffsuppe

Antall porsjoner

2

Ingredienser

300 g biff av ytrefilet storfe
1 l kjøttkraft
½ ts salt
½ ts pepper
2 stk. lime
1 ss soyasaus
1 ss finhakket frisk ingefær
2 stk. rødløk
1 stk. rød chili i skiver
1 dl bønnespirer
3 ss finhakket frisk koriander
1 båt hvitløk
½ pk. nudler

Fremgangsmåte

Kok opp kjøttkraften.

Ha limesaften i kraften. Smak til med soyasaus.

Ha opp chili og ingefær.

Mens suppen står på varmen, skjæres biffkjøttet i tynne skiver på om lag 1/2 cm (bruker du vanlige biffstykker, er det enkleste å legge kjøttet flatt mot skjærefjølen, og så skjære med skarp kniv langs skjærefjølen mens du presser kjøttet ned.) Ha salt og pepper på biffskivene. Stek biffskivene på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Hold dem varme.

Kok nudlene i suppen.

Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), ha opp i rødløk, bønnespirer og koriander (og evt. hvitløk). Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres.

Fordel nudelsuppen over to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander.

Spises helst med pinner (til nød gaffel) og suppeskje, sammen med en iskald lys øl - gjerne japansk øl.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen