Julemat

Dette kan godt bli den åttende julekakesorten

Mange synes de klassiske julekakene er kjedelige og tørre. Det er ikke denne.

Sandkaker er så tørt som det høres ut som, likefullt er det utgangspunktet for formen på disse småkakene. Men deigen er en helt annen. Med mandler, melis og eggehvite er vi mer over på kransekake/marsipan. Nougatfyllet og nøtte-karamell-toppingen gjøre disse små munnfullene store og uimotsteålig gode.

Nougat kjøper du ferdig eller lager selv. Det er slett ikke vanskelig. Du trenger bare et termometer.

Slik lager du nougat selv

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Mandelmasseformer fylt med nougat og nøttekaramell

Antall porsjoner

25

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

150 g
2.5 dl
Fyll
100 g
myk nougat
Karamell

Fremgangsmåte

Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem. Bland de malte mandlene med melis og eggehvite til en fast masse. Trykk ut massen i små folieformer som settes på et brett.

Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Imens kuttes nougaten i like mange biter som det er former. Legg en nougatbit i hver form med en gang de kommer ut av ovnen. 

Bland fløte, sirup og sukker i en kasserolle, og la småkok til blandingen er tykk. Rør av og til. Bland nøttene i karamellen, og fordel deretter nøttekaramellen i formene. Oppbevares kjølig.

Sendt inn av

Foto: Dansukker

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen