Dagens rett

Juleskinke med rask risotto

Vi er midt i juleinnspurten, og da er denne middagsoppskriften med julepålegg perfekt.

Det er ikke rart at italiensk mat er favoritten i mange hjem, og denne retten har gjort lykke til hverdags og fest mang en gang.

Flere lekre risottooppskrifter finner du her

 
Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Juleskinke med rask risotto

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g røkt og kokt skinke
1 løk
2 ss olivenolje
3 dl risottoris
1 dl tørr hvitvin
6 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 dl matfløte
2 ss revet parmesan
½ ts salt
¼ ts pepper
1 pakke sukkererter

Fremgangsmåte

Rens og finhakk løken. Fres den i en kjele med olje til den er blank. Tilsett risen og la steke til risen har tatt til seg all oljen.

Ha i vinen og la den koke helt inn i risen mens du rører hele tiden. Spe litt etter litt med buljongen, la det koke inn helt før du sper med mer kraft.

Mot slutten av koketiden (ca 10 - 12 min) tilsetter du matfløte som du lar koke inn, samt sukkerertene som du deler i strimler og lar koke med de siste 2 minuttene.

Ha i parmesanen og smak til med salt og pepper.

Skjær juleskinken i tynne skiver og server ved siden av risottoen.

Her finner du flere lekre retter av julepålegget

Tips: Prøv å bytte ut risottorisen med byggryn for en mer nordisk variant av retten.

Flere deilige risottoretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen