Dagens rett

Kalvesauté

Endelig fredag - det er på tide å skjemme seg bort med en førsteklasses rett som er enkelt å lage.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kalvesauté

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g benfritt grytekjøtt av kalv
2 ss sitronsaft
2 ts hakket frisk estragon
2 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
4 ss olje
16 friske sjampinjonger eller annen sopp
16 soltørkede tomater
20 asparges
2 dl hvitvin
6 dl kalvekraft eller kyllingkraft
4 ts maisennamel
4 ss vann
2 ss smør

Fremgangsmåte

Press sitronsaften over kjøttet, og la dette godgjøre seg ca. 10 minutter. Hakk hvitløk og surr denne i olje i en gryte.

Tilsett kjøttet og sjampinjong og brun det pent. Tilsett krydder, og slå over hvitvin og kraft.

Tilsett tomatene, og la alt stå og trekke ca. 15 minutter. Del asparges opp i biter, og tilsett dette i gryta.

Rør maisennamel ut i kaldt vann, og rør blandingen forsiktig inn i sautéen. La det koke opp, og rør inn en god skje smør til slutt.

Server gjerne med ristet brød og aioli.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen